Het ontstaan

Als kleine jongen was Albert Loomans bijna dag en nacht te vinden in de bossen en op de velden. Hierdoor raakte hij al vroeg gefascineerd door roofvogels. Niets ontging hem als hij buiten was en al lezend en vragend werd hij een echte expert. Nu wordt hij door velen in binnen en buitenland als kenner en ervaringsdeskundige geraadpleegd.

Na een leven lang en hard werken kon hij eindelijk van zijn hobby zijn beroep en later dagvulling maken. Op dit moment worden er binnen het Roofvogel Centrum Asten meer dan 100 vogels gehouden en afgericht. In de uitgebreide verzameling zijn diverse soorten valken te vinden, waarnaast onder andere haviken, uilen, buizerds en arenden de collectie complementeren. Speciale aandacht voor Kelly de zeearend die Albert al meer dan 25 jaar gezelschap houdt.

Alle vogels worden in eigen beheer en met deskundige valkeniers afgericht op de geheel eigen Albert Loomans wijze, dus met beleid en met oog op de natuurlijke situatie. Dag en nacht is hij er nu nog steeds mee in touw. Zeven dagen per week, soms 24 uur per dag.

In 1999 heeft Albert de "Stichting Roofvogelbehoud Nederland" opgericht. De doelstelling van de stichting is om via demonstraties voorlichting te kunnen geven over roofvogels in het algemeen en Nederlandse roofvogels in het bijzonder.

Albert Loomans:

Wolfsberg 60
5721HV Asten

Adres Roofvogelcentrum:

Waardjesweg 15
5725TB Asten-Heusden

Bank:

IBAN: NL55 RABO 0101 2267 13
T.n.v.: Stichting Roofvogelbehoud Nederland
Plaats: Asten